Stedentrip naar Maastricht met kinderen

Stedentrip Maastricht met kinderen

Sinds wij kinderen hebben, maken wij geen stedentrip meer. Terwijl wij dit, voordat wij kinderen hadden, toch regelmatig deden. Nu de meiden bijna 5 en al 7 jaar oud zijn, vond ik het tijd voor onze eerste echte stedentrip met kinderen. Eerst even oefenen tijdens een stedentrip Maastricht en ook een dagje naar Luik.

Met de auto van Assendelft naar Maastricht is al bijna 3 uur rijden, dus koffertjes achterin, de films voor de dvd-speler mee en rijden maar. Het voelt gelijk als een echte vakantie. 

Waar gaan we slapen?

Oorspronkelijk wilde ik naar Luik. In november mocht ik het echte Terracottaleger in Xi’an, China bezoeken en die ervaring wilde ik heel graag delen met man en de meiden. Alleen om naar China op vakantie te gaan, zit er op korte termijn even niet in. Dus toen ik ergens las dat op 23 december 2016 de expositie ‘Het Terracottaleger & De erfenis van de eeuwige Keizer van China’ In Luik geopend werd, besloten we daar naar toe te gaan. Een mogelijkheid om het leger toch in het klein te gaan bezoeken!

Alleen in Luik kon ik geen echt leuk en kindvriendelijke accommodatie vinden. Op een gegeven moment vond ik een mooi appartement. Het is wel erg fijn om een aparte zitkamer te hebben voor de avonden als de kinderen slapen. Maar dat was het net niet: te ver van het centrum, geen goede verbindingen met het centrum en eerlijk gezegd...Luik sprak mij toch niet zo aan om een heel weekend te verblijven. Ik ging op zoek naar een kindvriendelijk hotel in de omgeving van Luik en vond opeens op een heel leuk hotel in Maastricht. Vlakbij het station en maar 30 minuten per trein vanaf Luik.

“Wat een coole kamer!”

Kindvriendelijk Kaboom hotel maastricht

Waarom kozen we voor het Kaboom Hotel?

We boekten een XLarge Familyroom inclusief een bak Lego op de kamer, een speurtocht door Maastricht, een unieke plaktattoo, een kleurplaat, oordopjes voor ons voor een rustmomentje en heerlijke bedden. Verder vind je op de website een handleiding voor Maastricht met kinderen. Kaboom Hotel ligt in het opkomende stadsdeel Wyck tegenover het station. Wyck is een leuke wijk met sfeervolle straatjes, authentieke winkels en veel restaurants en bars. Je loopt in zo’n 15 minuten naar het Vrijthof.  

Hoe was het echt?  

Een ontvangst zonder plaktattoo maar wel met een Kaboom zakje knettersnoep voor ons alle vier, een ruime kamer met 4 heerlijke springbedden (we konden onze meiden niet tegenhouden om van de verende bedden echte trampolines te maken). Een leuk welkomstbriefje waarop stond dat de bak Lego beneden opgehaald kon worden (dit werd natuurlijk gelijk gedaan). In de kamer hing een bordje dat we speciale kussens voor een kussengevecht bij de receptie konden ophalen (dit hebben we toch maar niet gedaan). Je kon zelfs een wandelende tak huren voor op je kamer (deze hebben we ook bij de receptie gelaten).

Het ontwerp van het hotel en de kamers is superleuk. Je blijft kijken naar het behang en de lift. De lift is namelijk een gastenboek. Met krijtstift kun je er een tekening of tekst achterlaten voordat je vertrekt.

Wat deden we allemaal in Maastricht?

Zondag gingen we Maastricht in. Alles was al in carnavalstemming, want carnaval begon afgelopen weekend al een beetje. Alle etalages, cafés en restaurants waren versierd en we zagen ook al diverse raadsleden van de raad van 11 rondlopen. Sommige mensen stonden al verkleed in het café. Iets wat wij niet zo goed kennen. En sinds de lokale carnavalsvereniging er 2 jaar geleden mee stopte, wordt er bij ons helemaal geen carnaval meer gevierd. We moesten dus wel even aan de meiden uitleggen waarom dat nou was.

Als eerst liepen we richting het Vrijthof en gingen we heel even de Basiliek van Sint Servaas in. Toen lopend richting de Sint Pietersberg en Grotten Noord. Onderweg even geluncht in stadscafé Lure en toen een stuk over de oude stadsmuur gewandeld. Even langs de hertjes en ezels in het stadpark en nog even spelen op het terrein van de oude Tapijnskazerne waar ze nu bezig zijn om de Tapijntuin te ontwikkelen. Dit wordt een biologische stadstuin en gaat in het voorjaar van dit jaar open. Je kunt hier overigens ook heel goed lunchen en dineren in Brasserie Tapijn. Zo is een wandeling van bijna 3km eigenlijk best goed te doen.

"Huisje, boompje, beestje? Daar ken ik ook een liedje van." 

Met gids Cindy van Maastricht Underground beleven we een ondergronds avontuur in de Grotten Noord. Zouden hier echt dinosaurussen hebben geleefd? Waarom groeit hier witlof? Wat deden de boeren hier vroeger en liepen er echt koeien en kippen rond? Wat deden ze dan met hun poep? Wel eng zo in het pikkedonker! Gids Cindy leidde ons op een hele leuke manier door de gangen van de Grotten Noord en gaf de kinderen die mee liepen veel aandacht. 

Zaterdag gingen we overigens naar Luik met de trein, maar daarover volgt binnenkort een andere blog.

Waar hebben wij gegeten en gedronken?

Wij boekten het hotel zonder ontbijt en hebben een ochtend heerlijk en vers ontbeten bij Bread & Delicious op 3 minuutjes lopen vanaf het hotel. Wat jammer dat er de volgende ochtend geen plek meer voor ons was! Je kunt hier kiezen uit verschillende ontbijtjes en er is ook een kinderontbijt. Een vers gekookt eitje en nog verser brood uit eigen bakkerij. Heerlijk!

De laatste ochtend ontbeten wij bij het naastgelegen restaurant DADAWAN. Hier krijg je een uitgebreid ontbijt, met veel keuze uit divers brood en warme gerechten. Maar het leukste waren wel de cadeautjes die de meiden na het ontbijt van de medewerkster kregen.

Bij DADAWAN hebben we de eerste avond trouwens ook heerlijk gedineerd. Dit restaurant zit pal naast het hotel, dus ideaal met de meiden want je bent zo terug op je hotelkamer. Sommige maaltijden worden in kinderportie geserveerd. Er is niets voor ze te doen, dus neem wel een boekje, kleurwerk of iets te spelen voor ze mee. Je eet er voor hele scherpe prijzen een Europese of een Aziatische maaltijd. Wij kozen voor de Stone Bowl (bibimbap), een gerecht uit Korea dat in een gloeiendhete kom wordt geserveerd. Het eten blijft warm tot de allerlaatste hap.

De tweede avond aten we bij het Chinese restaurant die een deur verder zat. Wij zijn gek op Aziatisch eten en op de eerste avond zat het er vol, voor ons een goed teken.

En de laatste avond werden het pizza’s bij Pizzeria Tivoli vlakbij het Vrijthof. Onze meiden snapten niets van de Italiaanse ober die geen Nederlands sprak en de kleurplaat die zij kregen, valt altijd goed. We hebben hier een goede pizza en lasagne gegeten.

Op stedentrip met kinderen een goed idee? 

Yes

Jazeker! Wij vinden van wel en dan ook zeker naar een Europese stad! Rome, Parijs, Londen? Welke stad zou jij ons aanraden? 

 

Bekijk op YouTube de impressie van ons lange weekend in Maastricht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.